34% ПОПУСТ за лекување и превенција на ОСТЕОПОРОЗА . Пакетот вклучува 5 третмани и консултација.

-34%

 
Цена
6000.00 
 3,990.00ден.
Кол:  

Важи до: 06-05-2024

За компанијата:


Ласер Мед
Центар за Физикална и Кинези терапија

 

Напомена:


-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата

-Работно време: Пон-Петок 10:00-20:00 часот

-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Спротивставете и се на остеопорозата! 34% попуст за лекување и превенција со примена на докажаната магнетотерапија. Платете 3990 ден. за 5 третмани и посетете го центарот за физикална и кинезитерапија „LASER MED“

 

Добивате:
• 5 третмани магнетотерапија. Еден третман е со времетраење од 30 минути.
• Лекување на остеопороза и превенција.
Појаснување:
• Потребна е претходна резервација 
• Ваучерот важи и за мажи и за жени.
• Ваучерот може да се користи веднаш.


Остеопорозата претставува метаболичка болест на коските. Се карактеризира со намалена количина на коскено ткиво во нормално минерализиран коскен матрикс. Жените многу почесто страдаат од остеопороза отколку мажите. Фрактурите од остеопороза се скоро двапати почести кај жените. Најзасегнати се жените кои се во менопауза или кои ја поминале оваа фаза од животот.

Никогаш не е премногу рано, ниту премногу доцна за да започнете да преземате мерки за заштита од оваа тивка болест.

 

Магнетотерапија

Уште во времето на откривањето на магнетната сила, се верувало дека таа невидлива енергија има некое лековито својство. Обидите на нејзино користење во лекувањето се движеле од поставување на едноставни постојани магнети на заболените делови на телото, па се до поставување на целото тело во едно големо константно магнетно поле. Веќе тогаш се забележани првите случаи на излекување и подобрување на состојбата кај заболувања кај кои тоа никако не би требало да се очекува.

Пулсното магнетно поле (кое денес се употребува во физиотерапијата) делува пред се на станичната мембрана и електролитите во неа. Или поедноставно, под магнетни бранови се зголемува пропустливост на станичната мембрана, се забрзува нејзиниот метаболизам, се подобрува стварањето на молекулите одговорни за енергија и сила, и се забрзува одводот на баластните (непотребните) материи од самата станица. Сето тоа го подобрува опоравувањето на ткивото нападнато од некој патолошки процес.

Сите тие ефекти ги предизвикува пулсното магнетно поле, значи извор кој е способен мошне бргу да воспоставува и прекинува магнетизам. Единствено тогаш настануваат `бранови` и струја на станиците на ткивото, што е и промарната цел на магнетотерапијата. Постојаните, константни и природни магнети ( како оној во компасот) ја немаат таа способност, иако денес се зборува и за позитивното влијание на постојаното магнетно поле на некои заболувања, тоа не е докрај докажано.

Со обзир на делувањето, магнетот често се употребува кај скршеници на коските, за брзо зацелување, исто како и кај повреди на мускулите, тетивите, лигаментите и рскавиците, ревматолошките заболувања, како и во постоперативното закрепнување.