60% попуст за ПАП-Тест по промотивна цена од 400 денари

-60%

 
Цена
1000.00 
 400.00ден.
Кол:  

Важи до: 19-02-2023

За компанијата:

ИНДУС МЕДИКА

специјалистичка лабораторија за цитологија,микробиологија и биохемија

Напомена:

-Купонот може да се искористи веднаш

- Работно време: Понеделник - Петок од 08:00-18:00 часот,сабота од 08:00-16:00 часот

-Задолжително закажете го прегледот по купување на услугата.

-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344

Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

 

ПАП-тест е лесна, едноставна и брза метода со која се испитуваат промените на грлото на матката. Тоа е цитолошка метода со која се испитуваат одлупените клетки од слузницата на грлото на матката и се утврдува дали се тие нормални или постои некакво нарушување во нивната градба ( воспаление, рак на грлото на матката и др. ). 

ПАП-тестот може да го спаси вашиот живот. Со овој тест може да се откријат  раните знаци на ракот на грлото на матката. Доколку се открие на време, процентот на преживување е многу висок. Со ПАП-тестот исто така може да се откријат инфекции кои предизвикуваат изменет раст на клетките од грлото на матката и кои лесно можат да преминат во малигни клетки.

Посетата на гинеколог треба да биде околку 10 до 20 дена по првиот ден од циклусот. Најмалку 2 дена пред посетата на гинекологот не треба да се користат вагинални креми, лекарства, тампони, пудри или дезодоранси, ниту, пак, да се има секс. Прегледот е безболен, но за некои жени е непријатен момент.

Со ПАП тестот може  да се откријат инфекции на женскиот генитален систем кои може да бидат причина за стерилитет,спонтан абортус и рано откривање на карциномот на грлото на матката.

ИНДУС  МЕДИКА,Скопје ви нуди промотивна цена за ПАП тест  од 400 денари (кој се зима од матичен гинеколог) .