15% попуст на ПРОЧИСТУВАЧ НА ВОЗДУХ,,дишете чист воздух во вашиот дом,,

-15%

 
Цена
19300.00 
 16,300.00ден.
Кол:  

Важи до: 26-08-2020

За компанијата:

Пантер Факс Олек ДООЕЛ

Специјалност: Веледрогерија 

Напомена:

-При подигање на производот потребно е да се приложи купонот
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344

Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Функции на апаратот:

  • Јонизатор
  • Стерилизатор
  • Овлажнувач
  • Замаглувач
  • Далечинско
  • Програм за работа при спиење
  • 5 филтра
  • 65 W
  • 50- 60 м2 корисна површина

Знаци за карактеристики

 

Име на производот

Јонски Прочистувач на воздух

Метод на пречистување

1. Студен катализатор, 2. Мобилен активиран јаглерод

3. Антимикробен филтер, 4. Високо ефикасен- ХЕПА филтер,

 5. УВ стерилизатор, 6. Негативен јонизатор

Област на применување

40м2

Нето тежина

6,5 кг

Брзина на ветерот

3 брзини: Голема, средна, ниска

 

Брзина на ветерот

Голема Брзина: 5,8m - 6,8 m / s

Средна брзина 3,5- 4,5 / s

Ниска брзина 2,5 - 3,5 m / s

Капацитет за прочистување на воздухот

220 m3 / h (за PM 2,5)

Бучава

Висока 55 dB

Средна 30 dB

Ниска 18 dB

Димензии

Д 360 x Ш 195 x В 565 mm

Определен напон

AC 110 V ~ 120V или AC - 220 ~ 240 V, 50/60 HZ

Ве молиме погледнете ја табличката со натписот на задниот дел на машината

Одредена вкупна моќност

65 W

Додадени карактеристики

Овлажнувач, Интелигентен контролер за сензор на мирис

 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ НА СРЕДСТВОТО ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ

 

Ладен катализаторски филтер

 

1. Ладниот катализатор има улога на катализаторско дејство во нормална животна средина без каква било надворешно влијание како UV-ултравиолетово светло, сончева светлина, висока температура или притисок.


2. Тој ги катализира формалдехидот, амонијакот, бензен, TVOC, водород сулфид и други штетни гасови кои се соединуваат со кислород, а потоа ги разложува во вода и јаглерод диоксид.


3. Самиот ладен катализатор не подлежи на трошење на време за дејство на распаѓање. Така, тој е долготраен и може да важи до 5 години.


4. Главните состојки на катализаторот се супстанците зависници од храна и медицина. Затоа, производот е  нетоксичен, не-корозивен и не-запалив. Тој работи под нормални услови и произведува само вода и јаглерод диоксид.


5. Студениот катализатор може да се користи за справување со формалдехид, амонијак, бензен, TVOC, водороден сулфид и други штетни гасови кои се ослободуваат од иверица, мебел, позадини, теписи, завеси и покривки.

 

Мобилен филтер со активен јаглен

Мобилниот активен јаглерод има високо ефикасни додатоци. Има добри карактеристики на апсорпција и собирање на прашина.

 

Антимикробен филтер

Филтерот со 5 микрони со антимикробни агенси може ефикасно да ги убие бактериите во воздухот.

 

 

Високо ефикасен ХЕПА филтер

Прецизноста на ХЕПА филтерот е 0,01 микрон. Во состојба е да ги елиминира честичките со степен на филтрација од 99% или повеќе. Прашина, бактерии, габи, вируси, алергени и други мали и ситни честички не се во можност да се префрлат преку ХЕПА филтерот.

Ослободување на анјони

 Јонизирачот ослободува голема количина на анјони и го прави кислородот негативно наелектризиран, со што се собираат позитивно наелектризираните честички како што се носена прашина, бактерии, вируси и чад. Честичките стануваат погусти и тонат до земјата. Колку е помала големината на честички, толку е поголема стапката на снимање.

 

Ултравиолетова стерилизирана светлина

365 nm ултравиолетовата светлина е во состојба да стерилизира различни бактерии. УВ гермицидната ламба се користи за прочистување на воздухот и е во состојба да го отстрани мирисот предизвикан од чад и мувла. Освен тоа, таа исто така произведува одредена количина на негативни јони, кои го освежуваат воздухот во просторијата, притоа избегнувајќи ширење на одредени вируси.

 

Овлажнувач

 

Делот доаѓа со функција за навлажнување (опционално). Корисникот може да ја вклучи функцијата за навлажнување во суво време за:

1. Зголемување на влажноста на воздухот и подобрување на квалитетот на отпорноста.

2. Ефикасно отстранување на задушлив мирис предизвикан од чад и мувла.

3. Навлажнување на кожата

4. Подобрување на метаболизмот на човечкото тело, ублажување на напнатоста и намалување на замор.

 

Интелигентен сензорски систем за мирис

Оваа мерка доаѓа со интелегентен систем за сензор за мирис. Може автоматски да ја прилагодува брзината на вентилаторот според квалитетот на воздухот: Црвена (Сиромашна), Портокалова (Обична), Зелена (Одлична)