МАСЛО ОД ЦРНО СЕМЕ ,моќта на природата за Вашето здравје... 300 ден/250 мл

-30%

 
Цена
440.00 
 300.00ден.
Кол:  

Важи до: 16-12-2019

За компанијата:

Пантер Факс Олек ДООЕЛ

Специјалност: Веледрогерија 

Напомена:

-При подигање на производот потребно е да се приложи купонот
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344

Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Chironton 100% pure black cumin oil

100% чисто масло од црно семе

Chironton  маслото од црно семе е 100% природен производ  добиен со ладно цедење на семето на растението Nigela Sativa. Истото претставува богат извор на есенцијални масни киселини и нуди голем број на нутритивни и здравствени придобивки кога се користи секојдневно.

Дневно се препорачува да се земат една(5мл) до три кафени лажички масло или една голема лажица(15мл), за да се подобри вкусот маслото може да се зема и измешано со сок или други напитоци.

Chironton маслото е произведено со најнова технологија со цел да се извлече најдобриот квалитет на масло.

Маслото од црно семе има мошне богат хемиски состав на кој се должат и многуте негови корисни својства.  Маслото од црно семе содржи 3,85% (+/-0,75) есенцијални масни киселини, и околу 66% е тимохинон 2,5%  (+/-0,5).

Есенцијални масни киселини содржани во 5 мл масло:

       -Линоленска киселина (Omega 6) 2540mg

       -Oлеинска киселина (Оmega 9) 1040mg

 Chironton маслото од црно семе е погодно за вегани и вегетаријанци и истото не содржи глутен,лактоза,конзерванси и бои.

Маслото од Црно Семе се користело уште многу одамна во традиционалната народна медицина, а и ден денес се користи во превентивни и терапевтски цели особено во земјите во развој.  Лековитоста на ова масло со тек на времето привлекувала се поголемо внимание и направени се бројни студии во Светот кои ги потврдуваат неговото лековито и заштитно дејство. Подолу ке наведеме само некои од нив:

 

1. Поради своето антиоксидативно, антибактериско, антихистаминско, антихипертензивно, хипогликемиско, антифунгално, антиинфламаторно, антиканцерогено и имуномодулаторно дејство Маслото од Црно Семе се користи за превенција и лекување на повеќе болести како бронхијална астма, хипертензија, шекерна болест, карцином,кожни заболувања итн.,а полезно делува и на болестите на гастроинтестиналниот тракт. Се тврди во студијата објавена во:  Avicenna J Phytomed. 2016 Jan-Feb;6(1):9-20.Gastrointestinal effects of Nigella sativa and its main constituent, thymoquinone: a review.Shakeri F1Gholamnezhad Z1Mégarbane B2Rezaee R3Boskabady MH1.

2. Маслото од Црно семе ги заштитува нашите клетки од дејството на слободните радикали на кои секојдневно сме изложени, тоа делува како моќен антиоксиданс, а истовремено има и антимикробно дејство, објавено во: J Food Sci Technol. 2015 Oct;52(10):6136-42. doi: 10.1007/s13197-015-1785-4. Epub 2015 Mar 27.Health-promoting value and food applications of black cumin essential oil: an overview.Hassanien MF1Assiri AM2Alzohairy AM3Oraby HF4.

3. Маслото од Црно Семе има антиоксидативно, противвоспалително, имуномодулаторно, антимикробно, антитуморско дејство се потврдува со: Int Immunopharmacol. 2005 Dec;5(13-14):1749-70. Epub 2005 Jul 1.Immunomodulatory and therapeutic properties of the Nigella sativa L. seed.Salem ML1.

4. Маслото има антинеопластично и цитопротективно дејство, нуди заштита од нефро и хепатотоксичност без оглед на причинителот на токсичноста(болест или хемикалија), се тврди во студијата објавена во . Phytother Res. 2003 Apr;17(4):299-305.Pharmacological and toxicological properties of Nigella sativa.Ali BH1Blunden G.

 

За нарачка на едно шишенце од 250 мл масло потребни се да се купат минимум две шишенца за испорака.