Не е само естетика во прашање! Со ваучер од 500 ден добивате бесплатен компетен специјалистички ортодонски преглед кај возрасни за правилен третман на комбинирани ортодонски-протетски аномалии вклучувајќи и преглед за Темпоромандибуларна дисфункција.

-72%

 
Цена
1800.00 
 500.00ден.
Кол:  

Важи до: 06-07-2024

Поликлиника Благоевски - Скопје

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата

-Работно време: Пон-Петок 10:00-18:00 часот

-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Што добивате:

-Комплетен специјалистички ортодонски преглед вклучувајќи ги сите дијагностички методи

-Анализа на РТГ Панорамска снимка

-Анализа на студио модел

-испитување на функцијата на Темперомандибуларниот зглоб или неговите нарушувања

-Поставување на дијагноза и план на терапија-ортодонски-протетски со правилно позицирање на ТМЗ(подвижниот виличен зглоб кој ја држи вилицата во черепната јама)

 

Многу завршени ортодонски случаеви подлежат на повторен ортодонски третман токму поради неправилното позицирање на долната вилица во зглобната јама во нашиот череп,кој доведува до една дисхармонија во целото наше тело.

Неодамна направивте комплетна протетска реконструкција на забалото?

Забите ги задоволуваат Вашите естетски критериуми,но Вие не се чувствувате добро!!!

Вие и многу други пациенти остануваат недијагностицирани и без правилен третман за една состојба која се нарекува Темпоромандибуларна дисфункција(ТМД).

ТМД е состојба на нарушена функција на темпоромандибуларниот зглоб,која поради близината на многу кранијални нерви и артериски садови,како и други витални функции доведува до една дисхармонија во целото тело.

Дали можеби и Вие чувствувате некои од овие симптоми кои секојдневно Ве исцрпуваат???

-чуден звук-клик при отварање на устата и ограничено движење на долната вилица

-болки и укоченост во вратот и грбот

-јаки главоболки од непознато потекло,чувство на тежина во главата

-вртоглавица,зуење на ушите

-проблеми со џвакање и голтање

-и најважното искривување на рбетот кај децата во раст и развој

 

Не го занемерувајте проблемот,не е само естетика во прашање!Дознајте дали ТМД е причина за Вашата болка!

Постои терапија за ТМД!

Корегирање на оклузијата во зависност од случајот со правилни протетски решенија или современа ортодонска терапија.