За здрави непца,пријатен здив и копмлетна заштита при појава на болести на непца. 10% попуст на антибактериска концентрирана вода со седум билки- 30 мл.

-10%

 
Цена
1980.00 
 1,780.00ден.
Кол:  

Важи до: 28-06-2024

За компанијата:

 НОМАГјан ДОOЕЛ  е друштво зa увоз­извоз , производство, трговија и услуги, специјализрано за трговија на мало преку пошта,интернет,со производи  од алтернативна медицна, здравје, убавина.

Напомена:
-Производите се доставуваат до врата, преку карго сервис или лично дистрибутер на НОМАГјан.
-При превземањето на производот морате да го приложите купонот или уплатницата од извршената уплата.
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344

Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Болеста на непцата се предизвикува од плак,леплив бактериски биофилм,кој постојано се формира врз нашите заби.Ако не биде отстранет,бактериите се акумулираат на и помеѓу забите,ги иритираат непцата и предизвикуваат оток.Ако не се лекува,џебот може да стане толку голем што забите се разнишуваат и мора да бидат извадени.Постојат неколку фази во развој на заболувањето на непцата:

Гингивитис: воспаление на непцата.Тој се појавува кога непцата околу забите стануваат црвени и отечени.Често овие непца крварат,особено кога се мијат забите со четка.Ако не се лекува ,гингивитисот може да прерасне во потешка форма на гингивитис или периодонтитис.

Периодонтитис: е потешка форма состојба на непцата кога ткивото на венецот веќе е заболено и почнуваат да се формираат џебови.освен тоа периодонтитис опфаќа и разградување на коскената маса,што во крајна линија моќе да доведе до губење на забот.Периодонтитисот е прогресивен,затоа треба да биде суспендиран што е можно поскоро преку стоматолошко лекување и употреба на антибактериски производи.

Напреднат перодонтитис: е предизвикано од долготрајно присуство на бактерии,што доведува до уште поизразено оштетување нанепцата и забите.Оваа состојба може да доведе до губење на забот.

Клиничките студии покажуваат дека водата за уста ПАРОДОНТС отсрранува до 3,5 пати повеќе плак помеѓу забите отколку само чистење со четка за заби!!!Додатокот од флуорид помага за зајакнување на забите и штити од кариес.Делува до 12 часа и обезбедува секојдневна заштита од кариес.

Парадонтаксот се користи самостојно или во комбинација со паста за заби.Особено е погоден за хигиена на делови од забната вилица кои се послабо опфатени со четката за заби.Со редовно користење помага да се намалат и решат постоечките и спречува појава на нови плаки преку инхибирање на бактериско дејство,го освежува и здивот.

Се употребува така што се внесуваат 2-3 капки во половина чаша со вода,се остава неколку минути дасе растворат и потоа се плакнат забите и устата.