61% ПОПУСТ на Специјалистички преглед + ЕКГ + Ехо на црн дроб + Жолчка + Панкреас + Слезина +Абдоменална аорта + Бубрези + Мокрачна бешика + Простата кај мажи со рест урина, лекарски извештај и контрола до 30 дена.

-61%

 
Цена
2600.00 
 1,000.00ден.
Кол:  

Важи до: 13-08-2020

За компанијата:

Вита Мед
Специјалистичка ординација по интерна медицина

 

Напомена:

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето, а најдоцна до 10 дена по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата
-Работно Време:
Понеделник, Среда и Петок 08:00-15:00
Вторник и Четврток 14:00-21:00

-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

со цел  спречување на ширење на заразната болест COVID -19  и заштита на населението на Република Северна Македонија, а заради потребата од одржување на континуитет на работниот процес и организацијата на работата, oрдинацијата Вита Мед нема да врши прегледи со купени ваучери во месец Август 2020 год.

     КОМПЛЕТЕН ПАКЕТ ИНТЕРНИСТИЧКИ ИСПИТУВАЊА

Со купување на оваа услуга ќе добиете комплетен пакет интернистички испитувања, кои вклучуваат:

1.Специјалистички преглед

2.ЕКГ

3.Ехо на стомачни органи - Ехо на црн дроб + Жолчка + Панкреас + Слезина

4.Ехо на уригенитален тракт - Ехо на Бубрези + Мокрачна бешика и простата кај мажи со рест урина

5.Лекарски извештај со препораки за лекување

6.Контрола до 30 дена. 

ЕКГ - електрокардиограмот е неинвазивна рутинска метода на испитување со кое се еваулира работата на електричниот спроводен систем на срцето. Нормалната работа на срцето е регулирана од комплексен сет на електрични импулси кои што им го диригираат ритамот на контракција и релаксација на срцевите комори и преткомори. Кога електричната активност е попречена или неводена, може да се појави аритмија како симптом на срцево заболување. Исто така промени во електричната активност на срцето може да укаже и на други структурни или метаболички промени како што се зголемување или хипоопскија на срцевиот мускул.

ЕХО на абдомен - овој преглед има за цел да дијагностицира абнормалности во различни внатрешни органи како што се бубрезите, црниот дроб, жолчното ќесе, панкреасот, слезената и абдоменалната аорта. Се анализира формата, големината и структурата на органите. Со вклучување на доплер функцијата на апаратот се прати и протокот на крв внатре во крвните садови на органите.

ЕХО на урогенитален систем - овој преглед најчесто е применуван при акутни состојби на уринарниот тракт. Со него се анализираат големината, формата и структурата на бубрезите, мочниот меур и простата кај мажите. Се установува присуството на калкулуси (камења) или цисти, нивната големина и локализација. Се применува и при хронични состојби на уринарниот тракт како контролна метода на пратење.