45% ПОПУСТ специјалистички преглед по интерна медицина + ЕКГ + Ехо кардиографија (ехо на срце) + ехо на тироидна жлезда + доплер на крвни садови на врат + специјалистички извештај со препорака за терапија и контрола до 30 дена.

-45%

 
Цена
2700.00 
 1,500.00ден.
Кол:  

Важи до: 08-11-2021

За компанијата:

Вита Мед
Специјалистичка ординација по интерна медицина

 

Напомена:

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето, а најдоцна до 10 дена по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата
-Работно Време:
Понеделник, Среда и Петок 08:00-15:00
Вторник и Четврток 14:00-21:00
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата
-Дополнителни информации побарајте на +389 78/291-127 и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

  

 

 

Со оваа понуда добивате:

  • Специјалистички преглед по интерна медицина + EKG +
  • Eхо кардиографија (ехо на срце) +
  • Ехо на тироидна жлезда +
  • Доплер на крвни садови на врат + 
  • Специјалистички извештај со препорака за  терапија и контрола до 30 дена.

Специјалистичка ординација по интерна медицина Вита Мед

            Ултразвучно снимање, познато уште како ултразвучно скенирање или сонографија, претставува високо софистициран неинвазивен дијагностички метод, со кој се визуелизирааат органите во внатрешноста на човековото тело, со користење на звучни бранови со висока фреквенција.Емитираните звучни бранови создаваат ехо од структурата на внатрешниот орган, кое што апаратот го скенира и претвора во слика. При овој тип на снимање не се користи јонозирачко зрачење (радијација).

            Специјалистичка ординација Вита Мед поседува ехо апарат од последна генерација на реномираниот производител General Electric.

Ехо и доплер на срце (екокардиографија)

           Овој преглед е најчесто индициран при постоење на градна болка со цел да се утврди дали е таа причинета од некоја срцева состојба. При истиот може да се види формата и големината на срцето, неговата пумпна функција како локација и големина на било какво ткивно оштетување на срцето, промени на срцевите валвули, кардиомипати како и абнормалности во протокот на крвта низ срцето.

                                                                                         

Ехо на тироидна жлезда

Со оваа метода, се откриваат евентуални промени со топчеста форма кој се забележани при клиничкиот преглед и може да се диференцираат дали се цисти или промена со солидна (цврста) маса. Исто така се мери големината на тироидната жлезда  со голема прецизност. Ова е потребно како метода на пратење при примање на терапија за тироидна жлезда со цел да се прати  ефектот од медикаментите.

      

                                       

Ехо на каротидни артерии

            Примарната цел на ултразвучниот преглед на каротидите (артерии што го исхрануваат мозокот) е да се утврди стеснување на истите кое што може да предизвика чести главоболки, несвестици , а претставува и зголемен ризик за мозочен удар.Стеснувањето најчесто е предизвикано од атеромататозни плаки (изграден од масти, холесторол,калциум и други состојки кои циркулираат во крвта)

                          

Електрокардиографија-ЕКГ

         Електрокардиограмот е неинвазивна рутинска метода на испитување со кое се авалуира работата на електричниот спроводен сиситем на срцето.Нормалната работа на срцето е регулирана од комплексен сет на електрични импулси кои што им го диригираат ратамот на контракција и релаксација на срцевите комори и преткомори.Кога електричната активност е попречена или неводена.може да се појави аритмија како симптом на срцевото заболување.Исто така,промени во електричната активност на срцето може да укаже и на други структурни или метаболистички промени како птои се зголемување или хипооксија на срцевиот мускул.

 

Локација на ординацијата: