10% Попуст на Магнетен Апликатор за врат

-10%

 
Цена
825.00 
 740.00ден.
Кол:  

Важи до: 22-06-2023

За компанијата:

 НОМАГјан ДОOЕЛ  е друштво зa увоз­извоз , производство, трговија и услуги, специјализрано за трговија на мало преку пошта,интернет,со производи  од алтернативна медицна, здравје , убавина.

Напомена:
-Производите се доставуваат до врата, преку карго сервис или лично дистрибутер на НОМАГјан.
-При превземањето на производот морате да го приложите купонот или уплатницата од извршената уплата.
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344

Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Магнетниот апликатор за врат делува со постојано магнетно поле врз местото со болка и оток на и околу вратот на човекот.

Преставува соодветен магнетен колан, во кој во 8 текстилни џепови се внесени специјални елстични магнетни траки со јачина од околу 350  Гауса секоја посебно, со рок на траење подолг од 7 години.

Коланот се поставува со активниот дел ( страната што привлекува ) свртен кон вратот односно телото на човекот.

Магнетното поле зрачи на местоположбата , активира подобра  циркулација и зголемено лачење на природни аналгетици,  подобрува исхрана и биохемиски процеси во ткивата,  прекинува присутна болка и забрзува заздравување.

Подобрува состојба при спондилоза во вратниот и околу вратниот дел, прекинува болка и  главоболка, подобрува состојба при артериосклероза

НЕ СМЕАТ ДА ГО КОРИСТАТ : бремени жени, луѓе со туморни заболувања, инфаркт, пејсмејкер, со вграден стент, излив во мозокот и неподнесување на магнетотерапија.