Правилен раст и развој на дентофацијалниот скелет кај деца!!!

-75%

 
Цена
1600.00 
 400.00ден.
Кол:  

Важи до: 23-07-2024

Поликлиника Благоевски - Скопје

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата

-Работно време: Пон-Петок 10:00-18:00 часот

-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127и +389 (0)2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Редовна цена 1600 ден, со ваучер од 400 ден добивате бесплатен комплетен специјалистички ортодонски преглед кај деца за рано откривање на првите знаци за развивање на ортодонската аномалија и темоиромандибуларна дисфункција и 10% попуст на понатамошен третман.


Што добивате:

-комплетен специјалистички ортодонски преглед,вклучувајќи ги сите дијагностички методи

-анализа на РТГ панорамска снимка

-Кефалометриски анализи

-анализа на студио модели

-испитување на функционални отстапувања

-поставување на дијагноза и конкретен план на терапија

 

Современтата ортодонција особено во детската возраст подразбира многу повеќе од ПРАВИ ЗАБИ!!!-значи правилен раст и развој не само на дентофацијалниот скелет туку и на рбетниот столб и комплетниот скелет.

Правилната оклузија и правилната поставеност на долната вилица во черепната јама,значи и правилна постава на телото кај детето т.е правилно развивање на рбетниот столб.Додека неправилната позиција на долната вилица заради недоразвиена горна вилица-односно неправилна оклузија и пореметување  во развојот на рбетниот столб,развивање на многу деформитети токму заради неправилна позиција на ТМЗ(темпоромандибуларниот зглоб-виличниот зглоб).

Затоа е многу битно кај децата да ги превенираме сите овие потешки состојби со навремен ортодонски преглед и соодветна терапија.Ортодонските малоклузии се само резултат на дисбаланс во силите при нивниот раст и развој,заради некоја пореметена функција,дишење на уста,неправилно голтање,некои лоши навики кои континуирано гоо нарушуваат еквилибриумот на силите при нормалниот раст и развој.

Затоа сопрепознавањето на овие рани знаци за развивање на ортодонската аномалија и со соодветна миофункционална терапија,превенираме развивање на сериозни здравствени проблеми,како и развивање на една состојба ТЕМПОРОМАНДИБУЛАРНА ДИСФУНКЦИЈА.

Функција*Здравје*Естетика

Индивидуален пристап на ортодонската терапија водена од правилно позиционирање на долната вилица во една релаксирана центрична релација!

Миофункционална терапија-модификација на растот на вилиците и лицето на Вашето дете!

Ние ќе знаеме како треба да го стимулираме растот на лицевиот комплекс и да превенираме потешки ортодонски аномалии.

Убавото и складно лице,убавата насмевка значи самодоверба за Вас и Вашето дете.

Обратете се кај нашиот специјалист за подетални информации и консултативен преглед.