50% попуст на спирометрија со бронодилатор тест за дијагноза на астма,ЕКГ,ХОББ,нарушување на белодробна функција кај пушачи,дијагностицирање на хронични состојби како ЕМФИЗЕМ,хроничен бронхит,намален витален капацитет и други белодробни заболувања.

-50%

 
Цена
1200.00 
 600.00ден.
Кол:  

Важи до: 14-04-2021

  •  

За компанијата:

ПЗУ Азура
Ординација за семејна медицина
 

Напомена:

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата.
-Работно време 08:00 до 20:00
-При посета на ординацијата, не морате со себе да го носите ваучерот, само
единствениот број на продажба впишан на него.
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Располагаме со најсовремен GOLD strandard  спирометар,способен да ги дијагностицира и најсуптилните промени на белите дробови.

Половина заболени немаат поставено дијагноза и незнаат дека се болни од нарушување на белодробната функција,хроничен бронхит,астама........

-ХОББ ( хронична обструктивна белодробна болест) е заболување каде што е отежнат протокот на воздух до дишните патишта, а тој процес е неповратен.

-хроничен бронхитис-е клиничка дијагноза т.е. долготрајна и продуктивна кашлица.Во текот на болеста се создаваат лузни во душникот и дишните патишта ,што го оневозможува протокот на воздух кон помалите дишни патишта.

- ЕМФИЗЕМ- е заболување на белите дробови каде се зафатени и оштетени алвеолите.Кај оваа болест се намалува еластичноста  на алвеолите и со тоа се намалува способноста за исфрлање воздух од белите дробови.

-астма-е воспалително белодробно заболување кое се карактеризира со прекумерна реакција на дишните патишта  од надворешни надразнувачки агенси,а се карактеризира со стеснување на дишните патишта.

Симптомите се:кашлица,болки во градите,недостиг на воздух при напор,придружен со замор и општа  слабост,намалено ниво на кислород во артериска крв,губиток на телесна тежина и главоболки(поради зголемено ниво на јаглероден диоксид).