50% ПОПУСТ на Специјалистички преглед + ЕКГ + Спирометрија + Васкуларен доплер на долни екстремитети.

-50%

 
Цена
1600.00 
 800.00ден.
Кол:  

Важи до: 26-06-2019

За компанијата:

ПЗУ Азура
Ординација за семејна медицина

 

Напомена:

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата.
-Работно време 08:00 до 20:00
-При посета на ординацијата, не морате со себе да го носите ваучерот, само
единствениот број на продажба впишан на него.
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

ПЗУ Азура

Со купување на оваа понуда добивате:

  1. Kомплетен специјалистички преглед и дијагноза 
  2. Електрокардиографија 
  3. Спирометрија и 
  4. Васкуларен Доплер на долните екстремитети

ЕКГ-Електрокардиографија претставува иницијална и рутинска дијагностичка алатка за проценка на електричната активност на срцето овозможувајќи му на лекарот сознанија за срцевиот ритам, големината и функцијата на срцевиот мускул и срцевите комори и преткомори. 

Испитувањето се изведува со 12 канално ЕКГ со екран за континуиран мониторинг на срцевата работа. Овозможува да се следи срцевата работа во живо и да се откријатсрцеви болести кои е тешко да се детектираат со обично ЕКГ. Со срцев мониторинг може да се детектираат состојби како што се аритмии, исхемични промени, промени во спроводниот систем на срцето и др.

Спирометрија со пулс оксиметрија

Современ апарат за спирометрија кој ја проверува функцијата на белите дробови. Се изработува и бронхо-дилаторен тест за дијагноза на АСТМА, ХОББ и опструктивен синдром како и сериска PEF-метрија

ЕХО-ДОПЛЕР на вени и артерии на нозете

ДОПЛЕР на крвни садови-артерии и вени за одредување на проширени варикозни вени, одредување на АБ индекс и квалитет на циркулација.

 

Локација на ординацијата: