Зен холистичка масажа на цело тело со масло од шафран по цена од 390мкд

-61%

 
Цена
1000.00 
 390.00ден.
Кол:  

Важи до: 30-10-2018

За компанијата:

АКУ Сана Студио
Специјалност:Студио по Традиционална Кинеска медицина и акупунктура

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата
-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Секојдневно нашето тело е експонирано и трпи  големи оптеретувања.Оптеретувањата можат да бидат проследени си болки и напнатости, тие се јавуват како резултат на неправилно седење , или долготрајно стоење

Болката и напнатоста кој се јавуват преставуват непријатност за целиот организам и во зависност од причината болнот синдром може да биде од краткотраен или долготраен карактер

Краткотрајната болка и напнатоста се последица  на моменталниот замор или оптеретувањето , додека долготрајната болка  и чувтсвото на напнатост  можат да  како последица на озбилни здравтсвени проблеми како што се ишиас , дискус хернија  и слични други состојби .

Во зависност од причинителот на болката но и од напнатоста траба да се практикува масажата на телото

 

Зошто е потребано да се разликуват причинителите  на болката и напнатоста  во телото  пред почетокот на масажата ?

Не прво место, пред да почнеме со масажата,потребно е да се запознаеме со причината на болката или напнатоста,од причина што болката може да би биде предизвикана од озбилни здравствени заболувања како прокеција на болка на одредени органи зато масажата треба  да биде исклучиво професионална изведена од стручно лице.Со не стучно масирање може  да се предизвикат дополнитени болки и компликацииа

 

Улога на шафрановото масло во масажата:

Шафранот делува опојно и смирувачки на нашето тело. Го зацврснува сонот  ги  намалува  болките и грчевите во нашето тело .Исто така шафранот го подобрува расположението ,така да масажите со маслото од шафран помагат  во намалувањето на напнатоста , акзиозноста и чувството на депресија. Шафранот с е употребува и како зачин во скојдневата исхрана.Масажата со масло од шафран е контриндицирана кај луѓе со висок крвен притисок ,бидејки шафранот ја подобрува циркулацијата во крвните садови и во мозокот

 

Како се острануваат  напнатостите и болкате  ?

Кога е во прашање масажата на кој е присатна моментална болка и чувство на напнатост , масажата треба  да се изведува  со внимателни движења , обидуваеќе се да се пронајдат точките и зоните на грбот  кој  се под  спазам односно имаме  грчење на мускулатурата. Тие точки и зони предизвикуват болка  и напнатост  и потребное дасе опуштат со масажата..Тие точки се опуштата со умерен јак  притисок .Масирањеато не треба да биде прегрубо и не треба дасе масират зоните на  пршлените

Корисни ефекти на масажата?

 • Елиминација на стрестот
 • Отстранување на болка
 • Психичко опуштање
 • Поборување на држењето на телото
 • Забрзуваје  на циркулацијата
 • Намалување на крвниот притисок
 • Опуштање на мукулното ткиво
 • Зголемувањето на подвижноста и флексибилноста на зглобовите
 • Поквалитетно и по длабоко  дишење
 • Јакнење на имунитетот
 • Потикнување на само излекување
 • Благотворно влијане на нервниот систем