10% попуст на дигитален топломер ( со цврст врв ) по цена од 495 ден / Модел TG 100

-10%

 
Цена
550.00 
 495.00ден.
Кол:  

Важи до: 29-07-2018

Приватна здравствена установа-специјалистичка

ординација по оториноларингологија

АУДИО БМ-МК

Напомена:

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата.
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата
-Дополнителни информации побарајте на
+389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Дигиталниот медицински топломер на Rossmax дава брзо и прецизно мерење на телесната температура. Овој топломер може да се употребува за орално, ректално и аксиларно мерење на температурата. На дигиталниот екран се отчитуваат вредностите од мерењето. Доколку се корисникот има покачена телесна температура се слушаат 4 бипкања кои даваат известување.


Во комплетот следуваат: батерии, заштитна кутија за чување, упатството за употреба и одржување, гарантен лист.


Карактеристики на топломерот:
за орална, ректална и аксиларна уоптреба
мерење на температурата за 60 секунди
аларм за известување за покачена температура
распон на мерењата од 32,0 °C – 42,9 °C
чување на вредностите од последното мерење
автоматско исклучување после употреба ( го продилжува траењето на батеријата )
индикатор за замена на батеријата
клинички испитан
5 години гаранција
тежина: 8г ( без батерија )
димензии: 12,2 цм ( должина )x 2cm ( ширина ) 1,2 цм ( дебелина )
едноставен за употреба