15% попуст за автоматски апарат за притисок на зглобот на раката по цена од 2420 ден/Модел S 150

-15%

 
Цена
2850.00 
 2,420.00ден.
Кол:  

Важи до: 20-08-2018

Приватна здравствена установа-специјалистичка

          ординација по оториноларингологија

                   АУДИО БМ-МК

Напомена:

-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата.
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата
-Дополнителни информации побарајте на
        +389 78 291-127 и +389 (0) 2 2044 344
Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

Мерењето на крвниот притисок кое се добива со S150 е еднакво на мерењето кое го прават обучени професионалци со манжетна и стетоскоп. Овој апарат е наменет за мерење на крвен притисок кај возрасни лица. Не е наменет за новороденчина. S150 користи осцилометриска метода за мерење на крвниот притисок. Пред да започне мерењето, апаратот г
о одредува основниот притисок
на манжетната кој е еквивалентен на основниот воздушен притисок. Мерењето на Вашиот притисок е засновано на овој притисок. Откако манжетката ќе се надува доволно за да го прекине дотокот на крв во артериите, почнува процес на испуштање на воздухот. Во текот на испуштањето на воздухот апаратот ги мери осцилациите на притисокот предизвикани од Вашиот пулс. Било какво поместување на раката или мускулите во тој период може ќе резултира со грешка во мерењето. Апаратот користи т.н. Smart Sense технологија – напреден систем за контрола на воздухот. Електронскиот вентил за издишување прецизно го контролира степенот на издишување при што се овозможува прецизно детектирање и анализирање на пулсот. Со ова значително се зголемува прецизноста на резултатите и се постигнува поголема точност на истите.

Карактеристики на апаратот:
Smart sense технологија
90 меморирани мерења
со притискање на едно копче започнува мерењето
јасно истакнат знак за пулс
известување при грешка во мерењето
автоматско исклучување на апаратот после 60 секунди мирување
клинички испитан
торбичка за носење и чување
5 години гаранција
доживотна калибрација