55% попуст на Миопунктура + ортопедска масажа + киропрактика

-55%

 
Цена
2000.00 
 890.00ден.
Кол:  

Важи до: 08-04-2019

За компанијата:


Свети Јован
Центар за рехабилитација


 

 

Напомена:


-Купонот може да се искористи веднаш по купувањето
-Задолжително е закажување на прегледот по купување на услугата
-При посета на ординацијата, со себе мора да го понесете ваучерот добиен при купување на понудата

-Работно време: Пон-Петок 09:00-17:00 часот

-Дополнителни информации побарајте на +389 78 291-127и +389 (0) 2 2044 344

 

 

Почитувани, по купувањето на услугата во Вашиот купон ќе ги добиете сите дополнителни информации (телефон, меил, лице и сл) за контакт со продавачот на услугата. Доколку е потребно контактирајте ја нашата служба за Грижа на корисници.

МиоПунктурата – нова дијагностична и терапевтска стратегија за лечењето на тешките моторни нарушувања и хронична мускулноскелетна болка.

 

Современото човештво страда од различни сериозни болести кои убиваат за кратко време и со кои медицината сеуште е немоќна да се справи. Но има и други здравствени проблеми, не толку драматични како прогноза но исцрпувачки како одвивање – на сериозен патофизиолошки феномен – болката – и тоа овој вид на хронична болка која е перзистентна со години. Онаа болка која тешко може да биде опишана од пациентите или лоцирана од вашиот лекар, болката која нема јасна етиологија, јасен морфолошки супстрат и отсуство на воспалителни процеси. МИОПУНКТУРАТА е модерен дијагностичен и терапевдски акупунктурен систем кој со долги и тенки игли со помошта на специјален инжектор, се воведуваат во телото. На овој начин, преку намалувањето на нивниот тонус и патолошки контрактури, се постигнува декомпресија на чувствителните и добро заштитените нерви и се создаваат услови за излекување. Со можноста да се достигнат и терапевдски да се влијае на најдлабоките структури во телото, миопунктурата, со својата ефикасност, може да се спореди со оперативната хирургија. Овој натуропатски мини-инвазивен метод постигнува исклучителен ефект без типичните несакани ефекти после секоја хируршка интервенција како: формиранје на цикатрикси, потенцијален ризик од инфекции, долга рехабилитација, перзистентна болка  и психолочки стрес.